Hvem jobber for min sak?

Sist oppdatert: 14. april, 2020

Skrevet av Tor-Arne

Artist? Plateselskap? Musikkprodusent? Bookingagent? Kulturhus?

Her er en alfabetisk liste over alle organisasjoner som jobber for å fremme interesser i norsk musikkliv

BandOrg

BandOrg er en landsomfattende interesseorganisasjon for band. Som medlem har du mulighet til å søke om BandOrg sine Frifond-midler, samtidig som BandOrg jobber interessepolitisk.

Bransjeforeningen For Sceneproduksjon

Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon (BFSP) har som mål å bidra til høyere grad av standardisering, økt kvalitet og sikkerhet i gjennomføring av scenetekniske produksjoner. Foreningen er et talerør overfor myndigheter/media når det gjelder å fremme bransjebehov.

Creo

Alle som har inntekt fra kunstneriske eller kunstpedagogiske yrker kan bli medlem i Creo. Som medlem får du blant annet gratis juridisk rådgivning, advokatbistand, kurs og konferanser, søknads- og kontraktshjelp, ulykkesforsikring, ansvarsforsikring og innboforsikring.

FolkOrg

FolkOrg er organisasjonen som arbeider for folkemusikken og folkedansen i Norge ved å styrkes deres rolle og vilkår i samfunnet.

Fono

Fono er interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper

Gramart - Artister

Gramart er landets største interesseorganisasjon for artister, og jobber kontinuerlig for at artister over hele landet skal ha best mulig vilkår.

Gramo

Gramo er et byrået som forvalter vederlag for innspillinger, slik at norske musikere, artister og plateselskap får vederlag når innspillinger brukes i radio og TV.

Jazzforum og de regionale jazzsentrene

Norsk Jazzforum og de regionale jazzsentrene jobber for å styrke jazzmusikkens betydning og dens vilkår, og er interesseorganisasjonen for alle aktører innen norsk jazz.

Østnorsk Jazzsenter, Midtnorsk Jazzsenter, Vestnorsk Jazzsenter, Sørnorsk Jazzsenter, Nordnorsk Jazzsenter

Kulturrom

Kulturrom (tidligere Musikkutstyrsordningen) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Kulturrom formål er å sikre tilgang til hensiktsmessige øvingslokaler og gode tekniske vilkår for fremføring av musikk, teater og dans over hele landet.

Music Norway

Music Norway er eksportkontoret for norsk musikk. Music Norway utvikler og legger til rette for relevante eksportfremstøt og tilskuddsordninger, basert på det norske musikklivets definerte behov.

Klassisk

Klassisk er interesseorganisasjonen for konsertarrangører, festivaler og arrangerende ensembler innen den klassiske sjanger.

Musikkforleggerne

Musikkforleggerne arbeider for musikkforlagenes og opphavernes rettigheter, og for en bærekraftig musikkbransje.

NEEMA

NEMAA er foreningen for norske booking- og managementbyrå.

NKA

Norske Konsertarrangører (NKA) er konsertarrangørenes interesseorganisasjon, og arbeider med utvikling, profesjonalisering og bedre rammebetingelser for arrangører.

NOPA - Komponister og tekstforfattere

NOPA (Norsk Forening for Komponister og Tekstforfattere) er interesseorganisasjonen for alle komponister og forfattere av tekster til musikk.

Norske Kulturhus

Norske Kulturhus er kulturhusenes interesseorganisasjon. De jobber for kompetanse og synliggjøring av kutlurhusenes betydning for samfunnet.

Norsk komponistforening

Norsk komponistforening er fag- og interesseorganisasjonen for alle komponister som jobber med musikk og lyd som kunstform.

Musikkontorene (De Regionale Kompetansesentrene for Musikk)

Musikkontorene jobber for hele det profesjonelle musikkfeltet uavhengig av sjanger over hele Norge. Musikkontoretene står bak Musikkhjemmekontoret.no og består av: Brak, MØST, Tempo, RYK, STAR, SØRF, ØKS.

Platearbeiderforeningen

Platearbeiderforeningen er interesseorganisajonen for norske musikkprodusenter og studioteknikere.

Tono

TONO arbeider på vegne av komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag tilknyttet TONO direkte, men også for disse yrkesgruppene tilknyttet forvaltningsselskaper i andre land gjennom gjensidige representasjonsavtaler. TONO innkasserer vederlag ved offentlig fremføring av musikk (i radio/TV, online, på konsert m.m.), og overfører, som non-profitselskap, innkrevde midler videre til rettighetshavere i fremførte verk i både inn- og utland.

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.