Kompensasjonsordning for bedrifter

Kilde: Kompensasjonsordning.no

Sist oppdatert: 28. april, 2020

Skrevet av Inni Mowinckel

Hvem gjelder det?

Skattepliktige bedrifter (altså ikke frivillige/ideelle) som har tapt omsetning sammenlignet med samme måned i fjor, vil få kompensasjon fra staten. For mars må du kunne dokumentere et omsetningsfall på mer enn 20%. For april og mai er det 30%. Hvis en bedriften ikke var virksom i fjor, skal kompensasjonen baseres på et gjennomsnitt av omsetningen for januar og februar 2020.

Du kan trykke deg gjennom denne veilederen for å sjekke om du kan søke kompensasjon.

Hva kan jeg få kompensasjon for?

Kompensasjonen vil gjelde faste utgifter til leie av lokale, utgifter til lys og varme, renovasjon, vann og avløp, leie av maskiner og inventar, rådgivningstjenester som regnskap, forsikring og avgifter på transportmidler, kontingenter og forsikringspremier.

Det har vært snakk om å kunne inkludere lønnskostnader fra april av, men dette er ikke vedtatt. Dette handler om lønnskostnader i bedrifter som må ha en viss grunnbemanning selv om det har vært stort omsetningsbortfall.

Hvor mye kan jeg få?

Du kan regne ut gjennom denne nettsiden.

Regjeringen justerte ordningen 28. april, og egenandelen på kr 10 000 er nå halvert til kr 5000. Dette vil gjelde for april.

Terskelen for utbetaling er på 5000 kroner. Om du beregner et kompensasjonsbeløp under denne grensen, betales det ikke ut. Bedrifter som er pålagt å stenge av staten, mottar mer enn andre.

Når kan jeg søke?

Søknadsordningen åpnet for alle med vesentlig omsetningsfall 20. april, men gjelder enn så lenge kun for mars. Trykk her for å sjekke om du kan få kompensasjon, og så bli ført videre til søknadsordningen.

Du må ha mulighet for å logge inn på altinn på vegne av bedriften for å kunne søke.

Hvor finner jeg mer informasjon?

Portalen for ordningen er på kompensasjonsordning.no

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er laget av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.