Låtskrivercamper i Norge

Kilde: Arrangørene

Sist oppdatert: 1. februar, 2021

Skrevet av Renate Eggan

De siste årene har det vært en oppblomstring av låtskrivercamper i Norge. Hvor arrangeres disse og hvilke musikksjangere jobbes det med?

Vi gir deg oversikten.

Song Farm

Dato for neste camp: Juni 2021.
Sted: Saltögården, Saltö i Sverige.
Arrangeres av: daWorks Music Publishing og The Woods (Song Farm AS).

Song Farm er en låtskrivercamp for profesjonelle norske og nordiske låtskrivere med fokus på aktuell popmusikk (pop, r&b, hip hop og EDM). Her er det co-writes med ti konkrete artister. Tre effektive skrivedager med ti teams på tre til fire låtskrivere og artist. Her skrives det én låt per dag som presenteres i plenum klokken 22 hver kveld. Teamene endres hver dag og presenteres ved frokost hver morgen.

Opphaverne sitter igjen med rettighetene etter campen, og Song Farm opererer med lik fordeling av tekst og melodi mellom alle opphavere som deltar i sessions.

Det er åpen søkemulighet som normalt starter på nyåret, men campen castes også av Song Farm for å etterstrebe best mulig sammensetning av nasjonaliteter, type låtskrivere, kompetanse og kjønn. Song Farm har 50/50 kvinner og menn som deltar.

For å delta må du betale en egenandel, ellers gjennomføres Song Farm på tilskuddsmidler og dugnad.

www.songfarm.no

SongLines

Dato for neste camp: TBA.
Sted: Tromsø.
Arrangeres av: Aggie Frost i samarbeid med RYK og TviBit.

Låtskrivercampen SongLines er for profesjonelle, innen alle sjangre innenfor populærmusikken. Her kan også tekstforfattere søke om å bli med.

Låtskriverne jobber i to til tre dager i teams på to til tre personer. Låtene spilles opp for deltakerne. For å delta på campen må du søke, sende inn musikalsk cv og oversikt over utgivelser. Låtskriverne sitter på rettighetene i etterkant.

På campen er det en liten deltakeravgift, ellers dekker RYK reise for låtskriverne som bor i Nord-Norge og campen gjennomføres på tilskuddsmidler.

www.songlines.no

HookLab

Dato for neste camp: 07.09.2020 - 09.09.2020
Sted: Kristiansand (digitalt i 2020).
Arrangeres av: Liucija Ridikaite og Tom Hugo Hermansen.

Hooklab er en låtskriverworkshop med musikalsk fokus på J-pop, K-pop og C-pop, musikkmarkedet i Japan, Korea og Kina. Målet er å løfte frem og høyne kompetansen til unge lokale og nasjonale låtskrivere gjennom samarbeid med veletablerte profesjonelle aktører.

Deltakerne blir delt i grupper på tre og beholder alle rettigheter til låtene som blir laget under campen. I løpet av to dager skal deltakerne jobbe i to forskjellige grupper. Siste dag blir det holdt avspilling av låtene med våre bransjeaktører til stede.

Campen gjennomføres på tilskuddsmidler og deltakeravgift. For å delta på campen må du søke via søknadsskjema på nettsiden, i tillegg inviteres noen deltakere.

www.thehooklab.com

Bergen Songs

Dato for neste camp: April 2021.
Sted: Bergen.
Arrangeres av: Brak.

Dette er en internasjonal camp på et profesjonelt nivå, men hvor også låtskrivere i startfasen kan få prøve seg. Campen er ikke sjangerbasert.

Låtskriverne deles inn i grupper på tre til fire som velger selv hva de vil jobbe med. Bergen Songs jobber ikke med leads og låtskriverne sitter igjen med alle rettighetene.

Campen gjennomføres på tilskuddsmidler.

For å delta på campen må du søke via søknadsskjema, i tillegg inviteres noen deltakere.

www.bergensongs.no

by:Songs

Dato for neste camp: Arrangeres vanligvis uken før by:Larm.
Sted: Sandvika og Asker.
Arrangeres av: NewSounds AS.

by:Songs-campen er på et profesjonelt nivå med utvalgte produsenter, låtskriver og artister. De internasjonale låtskriverne som blir invitert er blant de fremste i verden på sitt felt.

Låtskriverne blir delt inn i grupper på fire og rullerer daglig. Sessions går fra klokken 10 til 18 hver dag og avsluttes med avspilling av låter med alle deltakerne og bransjefolk siste dag. Her kan du få leads om du ønsker det, og artister inviteres inn for å delta på campen.

Rettighetene havner hos opphaverne og de publisherne som eventuelt representerer låtskriverne.

Campen gjennomføres på tilskuddsmidler.

Deltakerne velges ut fra nettverk med publishere, management og labler. Hvert år utlyses også en konkurranse hvor en eller to låtskrivere blir valgt ut av en jury.

www.facebook.com/bysongs

Nordic Songs

Dato for neste camp: Januar 2021.
Sted: Oslo.
Arrangeres av: Nordic Songs.

Nordic Songs er Norges største låtskrivercamp kun for kvinnelige låtskrivere, produsenter og artister. Deltakerne er både norske og internasjonale.

Deltakerne jobber i grupper med en produsent og låtskrivere/artister. Det er opp til deltakerne i rommet hva de ønsker å lage.

Deltakerne beholder alle rettigheter etter campen.

Nordic Songs gjennomføres på tilskuddsmidler.

Deltakerne velges ut fra nivå og musikken de lager. Hovedsakelig er det kun deltakelse ved invitasjon, men det er mulig å sende inn demoer for vurdering.

www.nordicsongs.com

Oslo Songwriting Camp

Dato for neste camp: Vanligvis i november og mai.
Sted: Oslo.
Arrangeres av: Oslo Songwriting Camp.

På campen skrives det kommersiell musikk, og hva enn som gjenspeiler deltakerne.

Deltakerne blir delt inn i grupper på fire. Det er låtskriving i tre dager med en felles lyttesession til slutt hvor bransje blir invitert.

Hver deltaker eller dennes publisher dekker mat, opphold og reise.

Deltakere inviteres, og velges ut fra hvem man tenker passer sammen og tilføyer noe ekstra. Artister og produsenter velges normalt ut i første omgang, og så velges låtskrivere basert på hvem som er bekreftet.

@oslosongwritingcamp

Trondheim Song:Expo

Dato for neste camp: TBA.
Sted: Trondheim.
Arrangeres av: Tempo.

Tempo gjennomfører regional låtskrivercamp på våren, og nasjonal, nordisk og internasjonal camp på sommeren. Alle campene har samme oppbygning og fokus på kommersiell musikk for markedene Europa, USA og Asia.

Deltakerne deles inn i grupper på omtrent fire og deles inn i grupper to ganger i løpet av campen. Alle campene avsluttes med avspilling av låtene, hvor det på regional, nasjonal og nordisk også har blitt gitt tilbakemeldinger på låtene fra profilerte låtskrivere/produsenter, publishere, plateselskap eller andre bransjeaktører.

På Trondheim Song:Expo opereres det med lik fordeling av rettigheter mellom alle i hvert studio.

Campen finansieres av Tempo og støttemidler. Deltakerne betaler en deltakeravgift.
Det er søknadsskjema for alle campene hvor demoer og bio skal legges ved. Noen deltakere blir også invitert.

www.songexpo.no

Out of the Woods

Dato for neste camp: Arrangeres ti ganger i året - annonseres fortløpende på deres nettside
Sted: Rena.
Arrangeres av: The Woods.

Out of the Woods arrangerer sjangerspesifikke camper for profesjonelle og etablerte låtskrivere, der man både skriver til leads og/eller til artister tilstede. På de fleste campene har The Woods faste produsenter tilstede, som gjør at ferdigstilling av låtene er lett i etterkant.

Deltakerne deles inn i grupper på tre til fire personer, som jobber gjennom en hel dag og presenterer ferdig låt på slutten av hver dag. På de campene som varer over flere dager, rulleres gruppene for hver dag slik at man kan få jobbe med flest mulig folk.

Rettighetene deles likt på alle deltakerne i rommet, og eventuelle forlagsrettigheter tas av den enkeltes andel.

For å delta på Out of the Woods søker du via nettsiden. På enkelte av campene må du være representert av et label eller forlag.

Campen finansieres på deltakeravgift som dekker overnatting på hotell og alle måltider.

www.thewoodsnorway.com

Bad Manors Songwriting Camp

Dato for neste camp: 22.-29.november 2021
Sted: Cheltenham House, UK
Arrangeres av: The Woods og daWorks Music Publishing

Internasjonal låtskrivercamp som arrangeres av The Woods og daWorks Music Publishing på herregården Cheltenham House, et nyrenovert Viktoriansk hus på den pittoreske landsbygda i Cotswold. Campen har hovedfokus på norske og britiske låtskrivere og artister. Arrangert siden 2019, først under navnet Out of the Woods UK. Bad Manors skjer som en todelt camp, en for profesjonelle og en for semi-profesjonelle.

www.thewoodsnorway.com

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.