Møte om praktisering av 1-metersregelen på kulturfeltet

Kilde: Kulturdepartementet

Sist oppdatert: 15. juli, 2020

Skrevet av Tord Litleskare

Kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie har tatt initiativ til et møte med representanter for kinoene og scenekunstsektoren.

Det melder Kulturdepartementet i en pressemelding tirsdag.

Formålet med møtet er dialog om og innspill til praktisering av 1-metersregelen i konsert-, teater- og kulturhus, kinoer og andre kultursaler og lokaler med sittende publikum.

- Jeg både skjønner og deler kultursektorens utålmodighet, og jeg kan forsikre om at jeg og regjeringen vil åpne så mye vi kan, innenfor forsvarlige rammer. Vi vil derfor be Helsedirektoratet om å gjøre en ny vurdering av om det er forsvarlig å gi ytterligere unntak fra krav til avstand mellom personer ved arrangementer, sier kulturminister Abid Raja i pressemeldingen.

På møtet, som finner sted onsdag 15. juli klokken 16:00, deltar statssekretær Anne Grethe Erlandsen fra Helse- og omsorgsdepartementet, politisk rådgiver Emma Lind fra Kulturdepartementet og fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fra Helsedirektoratet.

Følgende aktører vil inviteres til å delta:

  • Arbeidsgiverforeningen Spekter
  • Hovedorganisasjonen Virke
  • Creo - forbundet for kunst og kultur
  • Norsk teater- og orkesterforening
  • Norske kulturhus
  • Norske Konsertarrangører
  • Film & Kino.

Etter møtet vil Helsedirektoratet sammen med Folkehelseinstituttet vurdere innspillene og komme med råd til regjeringen eventuelt om og når dagens krav kan justeres, heter det videre i pressemeldingen.

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.