Nye koronatiltak innføres i Oslo

Kilde: Byrådet i Oslo

Sist oppdatert: 29. september, 2020

Skrevet av Tord Litleskare

Mandag kveld annonserte byrådet i Oslo en rekke nye tiltak for å begrense koronasmitten i byen.

I tillegg til å blant annet innføre påbud om bruk av munnbind i kollektivtrafikken, når det ikke er mulig å holde én meters avstand, ble det lagt frem et midlertidig forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser, under pressekonferansen til byrådsleder Raymond Johansen.

Det er uklart i hvor stor grad dette forbudet vil ramme planlagte konsertarrangementer i hovedstaden da mange konsertscener allerede har innført sitteplasser for å kunne følge smittevernsrådene i forbindelse med arrangementer. I en pressemelding fra spillestedet Rockefeller, utsendt tirsdag ettermiddag, heter det at «konserthøsten fortsetter som planlagt» med 200 publikummere sittende på faste plasser ved langbord.

Oslo musikkråd opplyser for øvrig om at de har fått bekreftet at de nye tiltakene ikke endrer vilkårene for musikkøvelser. Så lenge lagene følger smitteveilederen så oppfyller de kravene til å kunne samles og øve på samme måte som før.

I første omgang vil de nye tiltakene gjelde frem til 13. oktober. Byrådet vil da ta en ny vurdering.

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.