Regjeringen bremser videre gjenåpning for kulturlivet

Kilde: Regjeringen

Sist oppdatert: 18. august, 2020

Skrevet av Tord Litleskare

Oppdatering 18. august:

Regjeringen innfører krav om bordservering av alkohol på arrangement, melder NTB. Det er det samme kravet som allerede gjelder for serveringssteder. Kravet vil gjelde fra midnatt natt til torsdag, opplyser helsedepartementet til NTB.

07. august:

Under regjeringens pressekonferanse fredag ble det kunngjort at det ikke åpnes for flere enn 200 personer på arrangementer. Det blir også innført et nasjonalt forbud mot åpne serveringssteder med alkohol etter midnatt fra lørdag 8. august.

- Jeg vet at mange innen kulturliv, idrettsliv og næringsliv har ventet og håpet på dette, og at mange kommer til å bli skuffet. Det forstår jeg veldig godt, men vi kan ikke ta sjansen på å miste kontrollen nå. Derfor kan vi ikke åpne for mer kontakt mellom mennesker, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding publisert på regjeringen.no.

I begynnelsen av september vil regjeringen gjøre en ny vurdering av gjenåpningen og smittesituasjonen i Norge, heter det avslutningsvis.

Mer informasjon om de gjeldende forskriftene finner du på lovdata.no.

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.