Regjeringen dobler potten til stimuleringsordningen - og ber Kulturrådet behandle alle avslag på nytt

Kilde: Regjeringen

Sist oppdatert: 16. april, 2021

Skrevet av Tord Litleskare

Det kom frem under en pressekonferanse med kulturminister Abid Q. Raja fredag ettermiddag.

For første halvdel av 2021 var det opprinnelig satt av 400 millioner kroner til stimuleringsordningen for kultursektoren. Etter nyttår ble smittesituasjonen mer alvorlig og begrensingene på arrangementer ble strengere enn ventet. Kulturrådets behandling av første søknadsrunde viste at behovet var større enn forutsett.

Regjeringen foreslår derfor å øke rammen med ytterligere 400 millioner kroner - og ber Kulturrådet behandle avslåtte søknader på nytt.

– Jeg er veldig glad for at vi nå får ordnet opp i dette. Jeg oppfordret kultursektoren til aktivitet, og den store søkermassen til stimuleringsordningen viser at de har kastet seg rundt og skapt smittetilpassede arrangementer. Det skal de ha honnør for. Og da er det viktig at vi fortsetter å støtte opp om alle de gode initiativene og risikoen som har blitt tatt for å gi folk kulturopplevelser i denne vanskelige tiden, uttaler Raja.

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.