Søknader og søknadstips

Sist oppdatert: 7. april, 2020

Skrevet av Tor-Arne

Akkurat nå er det vanskelig å finne lyspunkter i hverdagen.

Dette er ikke en sånn artikkel. Kanskje vi kan finpusse litt på din neste søknad?

Hvordan legge grunnlaget for en god søknad?

Les formålet til støtteordningen / fondet du søker penger fra. Jo tydeligere man klarer å vinkle søknaden mot det som søknadsordningen faktisk støtter, desto enklere er det å få midler. Les også veiledningen til tilskuddsordningen.

Hvor mye burde jeg søke om?

Se på tidligere tildelinger. Dette kan gi en pekepinn på hvor mye det er lurt å søke om, hvem som har mottatt støtte fra ordningen, og om dette er en ordning som passer ditt/deres prosjekt.

Kan jeg søke om flere prosjekter?

Søk i utgangspunktet om støtte til et prosjekt om gangen, med det er hensiktsmessig å samle alt i en søknad. Husk at du kan søke fra flere støtteordninger om tilskudd til samme prosjekt.

Hvordan lage en troverdig søknad?

Forsøk å tidfeste prosjektet i størst mulig grad. Lag en oversiktlig prosjektbeskrivelse som er konkret og gjennomførbar.

Jeg er usikker, hva burde jeg gjøre?

Ta gjerne kontakt med tilskuddsordningen via telefon eller e-post, og spør om hjelp eller oppklaring. Du kan også ta kontakt med ditt lokale musikksenter/kompetansesenter ;-)

Hvordan burde søknaden se ut?

Det er ingen fasit, men bruk tid på en god layout. Søknaden bør være tiltalende å lese, ettersom ingen liker å lese en tettpakket søknad uten mellomrom og punktum. Ikke glem stakkarene som leser søknader hele dagen!

Jeg fikk penger og har gjennomført prosjektet mitt. Hva nå?

Husk å rapportere på hva pengene er brukt til. Det er ikke gøy å bli svartelistet, så vær ærlig og bruk god tid på rapporten.

Jeg trenger hjelp til budsjett og en god prosjektbeskrivelse. Hjelp?

Se flere råd og tips hos Brak. De har råd for hvordan man bør utforme prosjektbeskrivelse, budsjett, musikalsk CV med mer.

Braks søknadsguide

Tipsene er hentet fra Braks søknadsguide fra 2014. Den kan lastes ned i pdf her, der også med eksempler på budsjett.Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.