Søknadsskjemaet for stimuleringsordningen er åpent

Kilde: Kulturdepartementet og Kulturrådet

Sist oppdatert: 23. oktober, 2020

Skrevet av Tord Litleskare

Mandag ble det annonsert at det settes av 500 millioner kroner til stimuleringsordningen og 200 millioner til kompensasjon for arrangører og underleverandører for perioden 1. oktober til 31. desember 2020.

Sistnevnte ordning trappes, som tidligere annonsert, ned utover høsten.

– Vi vil dreie støtten fra kompensasjon for avlyste arrangementer til stimulering for avholdte arrangementer. Det skal lønne seg å faktisk avholde arrangementer, uttalte kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Du kan lese hele forskriften om midlertidig tilskudd til kulturarrangementer som følge av covid-19 (Stimuleringsordningen for kulturlivet) her.

Det ble lovet at søknadsskjema og retningslinjer for ordningen ville komme på plass i løpet av uken, og i dag kom beskjeden fra Kulturrådet om at det nå er mulig å søke på ordningen.

Kulturrådet skal ikke gjøre kunstfaglige vurderinger av søknadene, men vil gjøre helhetlige vurderinger for å sikre at søkere fra hele landet får tildelt midler fra ordningen, at det gis tilskudd til ulike sjangre og kulturuttrykk, at tilskuddene når ulike befolkningsgrupper og at arrangementene treffer flest mulig. 

Ordningen har løpende søknadsfrist, men siste mulighet for å søke er 1. desember kl 13:00.

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.