Tips til å utvikle virksomheten din

Sist oppdatert: 7. april, 2020

Skrevet av Tor-Arne

Vil du gjøre fremtids-deg en liten tjeneste? Driver du et lite/mellomstort/svært selskap?

Vi har samlet noen generelle råd og tips for hvordan å bruke denne rare tiden på en god måte.

1. Undersøk nye digitale løsninger

I en vanlig hverdag er det sjeldent tid til å undersøke og implementere løsninger som gjør jobbhverdagen enklere. Koronakrisen kan være en god mulighet til å gå gjennom arbeidsprosesser man bruker mye tid på - og undersøke om det finnes gode digitale løsninger som kan være mer produktive som kan spare tid og penger i fremtiden.

2. Spesialiser deg

De fleste tenker for lite på hva de skal være virkelig gode på. Derfor kan det være lurt å bruke tiden på å utvikle en klar strategi og forretningsmodell, som kan være nyttig når krisen er over. Ta kontakt med noen som er flinkere enn deg, hold deg oppdatert på aktuelle webinarer og Q&A’s, og finn en nisje som du kan ytterligere spesialisere deg i.

3. Gå gjennom samarbeidspartnere

Hvilke samarbeidspartnere har du, og hva gjør de egentlig? Bruk tiden til å gå gjennom dine samarbeidspartnere og faste kostnader. Finnes det en bedre og billigere regnskapsløsning for deg? Vil du jobbe med noen nye på neste prosjekt?

4. Gå gjennom avtalene dine

Hvilke avtaler og forpliktelser har du? Koronatiden er en god mulighet til å lese gjennom kontrakter og avtaler du har inngått. Har du noen avtaler som snart går ut? Kunne du tenkt deg å jobbe med noen andre i fremtiden? Da er dette en mulighet til å gjøre litt research på forhånd!

5. Bygg ut nettverket ditt

Hvilke folk trenger du rundt deg for å oppnå drømmene dine? Hva trenger du å lære? Bruk tid på å bygge ut nettverket ditt og inkludere nøkkelpersoner i ditt neste prosjekt.

6. Invester i deg selv

For mange er musikkbransjen et synonym med lange dager, sene kvelder og mange hatter. Et godt råd er å bruke tiden til å ta vare på deg selv og de rundt deg. Mange i bransjen har ikke et kontor og kollegaer å gå til, manglende sikkerhetsnett og en utfordrende arbeidshverdag. For ikke å snakke om rusproblematikk, trakassering … Huff.

Bruk tiden godt og husk at du ikke er alene <3

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.