Tips til deg som skal gi ut musikk nå

Sist oppdatert: 9. juni, 2020

Skrevet av Ingrid

Fem ting å tenke på til deg som gir ut musikk nå

Det går an å gi ut musikk til tross for at Norge står stille. Vi har laget fem tips til deg som slipper musikk i koronatiden.

1. Tradisjonell media - To do, or not do?

Å nå gjennom til tradisjonell presse er alltid et nåløye, og med koronaviruset i fokus er det enda vanskeligere å trenge gjennom. For å nå frem i pressen er det viktig å ha en god vinkling og story, men husk å vurdere om du ikke heller skal rette fokuset ditt på andre områder akkurat nå.

2. Sosiale medier - Tenk på hvor det er plass til deg og din utgivelse nå

Hvordan bruker dine fans sosiale medier i dag? Når du egentlig frem til dem? Facebook er for tiden oversvømt av informasjon, så bruk tid på å lage godt innhold og holde deg oppdatert på utviklingen som skjer på de forskjellige digitale plattformene. Test hvilke plattformer som fungerer best for deg og dine fans, og husk at testing tar tid!

3. Fysisk eller digitalt?

Ikke forvent store inntekter fra fysisk salg i butikk eller på konsert våren 2020. Planlegg hvordan du senere kan annonsere fysisk salg og legg kreftene inn på streaming og digitalt salg nå.

4. Utsette eller ikke utsette?

Et solid prosjekt, en god låt, en sterk plate eller en omfattende turné bør alltid gis en så god sjanse som mulig. Stol på magefølelsen, og snakk med folk du stoler på rundt deg. Det er mange som ønsker seg ny musikk nå, og dette kan være en god mulighet. Og husk: Det er lov å utsette.


5. Trekk pusten dypt, og spør om hjelp! For eksempel her; hei@musikkontoret.no

Få litt inspirasjon til din utgivelse her

Les også

Musikkhjemmekontoret er en felles ressursside for musikkfeltet under koronapandemien. Nytt innhold legges til fortløpende. Si ifra om det er noe du savner!

Musikkhjemmekontoret er utviklet av Musikkontorene i Norge: Brak, STAR, ØKS, Tempo, Sørf, MØST og RYK. ⁣

Samarbeidspartnere: MIR (Musikkindustriens Næringsråd), øvrige organisasjoner og musikkbransje.

Musikkhjemmekontoret © 2020

Design og utvikling av Feed, typografi av Florian Karsten

musikkhjemmekontoret.no benytter seg av informasjonskapsler, les mer om vår bruk av cookies.